Interviu in exclusivitate cu Silviu Vulc

Silviu VulcDupa cateva meciuri profesioniste in sistem MMA (Mixed Martial Arts) si cateva stagii de pregatire in Rusia si Israel, sportivul roman Silviu Vulc, a semnat un contract de colaborare cu echipa Red Devils din Rusia. Dupa cum multi dintre voi stiti, aceasta echipa este reprezentata si cunoscuta in lume, datorita componentilor ei de top: Fedor si Aleksander Emelianenko, Amar Suloev, Ibragim Magomedov, Andrei Semenov si altii.
Acest lucru ii va permite sa se antreneze cu sportivi profesionisti si participe in competii profesioniste de exceptie, iar cu aceasta ocazie Silviu Vulc a devenit cu adevarat primul luptator MMA profesionist din Romania. Acest lucru, presupune ca se antreneaza alaturi de profesionisti, se va lupta in competitii profesioniste, va fi manageriat profesionist, practic traind doar din aceasta activitate, asta fiind meseria lui de acum incolo.

BJJ.ro a reusit sa obtina in exclusivitate un interviu cu Silviu, pe care il puteti citi mai jos.

1. Descrie-ne pe scurt, evolutia ta ca sportiv, pana in momentul de fata.

SV: Sunt nascut si crescut in Deva si ca orice copil din generatia mea, am trecut prin mai multe sali de sport din acest oras. O perioada am practicat Judo si Karate, fiid influentat de filmele artisitice chinezesti ale acelor timpuri. Abia pe la varsta de 13, am inceput sa fiu atent la povestile bunicii mele, referitoare la bunicul meu, care fusese un boxer valoros la Dinamo. Astfel am inceput sa practic box la clubul local din Deva, unde pana la varsta de 19 ani, avusesem deja 76 de meciuri din care 48 castigate. Cele mai bune rezultate in box au fost 2 medalii de bronz la nationale, si centura Paltinis plus mai cateva turnee frumoase la vremea aceea care le-am castigat. Abia la inceputul lui 2004 an inceput sa fac cross-training si practic lupte libere, judo si box in paralel, facand sparring prin diverse locuri, inclusiv la cateva seminarii de Brazilian Jiu-Jitsu.

2. In ce evenimente profesioniste ai luptat pana acum?

SV: Ca si profesionist, am luptat doar in Desert Combat Challenge, o promotie israeliana, care organizeaza meciuri in sistem Mixed Martial Arts. Deocamdata am doar 2 meciuri la activ, unul castigat, iar altul pierdut. La al doilea meci (cel pentru centura), am ajuns, dupa ce l-am invins pe Rodrigo Mendes, care era vazut foarte bine in Israel si toata lumea se astepta ca el sa devina campionul categoriei, el invingandu-l in trecut pe Kfir Eitan (campionul actual, care m-a invins si pe mine). In ceea ce priveste meciul pentru centura pierdut, nu am nici un regret si consider ca tot raul a fost spre un bine. M-am pregatit serios pentru acest eveniment, pentru ca era foarte important pentru mine. Prima parte a pregatirii am facut-o la Deva, la sala de lupte libere, sub indrumarea maestrului Alincai Doru, apoi munca grea am facut-o la Dinamo Bucuresti, cu antrenorul principal de la sectia de box, Gheorghe Napoleon si cu antrenorul de la sectia de judo, d-nul Bolbose.
Problema a aparut inainte de acest meci, cand mi s-a oferit ocazia sa-mi indeplinesc un vis, si anume, acela de a ma pregati intr-o echipa de cel mai inalt nivel, iar cireasa de pe tort a fost faptul ca ma puteam pregati alaturi de Fedor Emelianenko, luptatorul meu preferat si probabil al multor altor sportivi sau fani. Pe langa faptul ca imi placea Sakuraba, pentru lupta la sol, il admiram pe Fedor pentru luptatorul complet care este, pentru stil, atitudine si felul lui calm de a se purta, lucru care nu poate insemna decat linistea dinaintea furtunii. Astfel am plecat in Rusia la clubul Red Devils pentru 10 zile, unde am facut 3 antrenamente pe zi, cu sesiuni de sparring foarte grele, alaturi de sportivi profesionisti deosebit de bine pregatiti si net superiori mie, din punct de vedere al experientei profesionale. Vreau sa mentionez, ca cel mai greu sparring l-am avut cu Amar Suloev.
In urma etapei de pregatire in Rusia, am pierdut mult in greutate, pentru ca acolo am dat tot ce am avut mai bun in mine, apoi am plecat la Bucuresti si mai departe in Israel, unde ma astepta o caldura de 53 grade, unde am mai facut inca 3 zile de pregatire cu Ido Pariente. De la sosirea mea in Israel si pana in ziua meciului, nu am dat importanta si nu am consumat necesarul de 6 litri de lichid pe zi, astfel ca ma deshidratam in fiecare zi tot mai rau, la ora meciului fiind lipsit de vlaga. De fapt am avut parte de cea mai groaznica combinatie pentru un sportiv profesionist inainte de meci, deshidratarea(din Israel) si supra-antrenamentul(din Rusia), practic pierdusem meciul inainte sa inceapa, deoarece nu m-am prezentat in ce mai buna forma posibila pt. competitie, cum ar fi fost normal. Sunt convins ca la o eventuala revansa il voi invinge pe Kfir Eitan, intr-un mod categoric.

3. Cu cine te-ai antrenat in ultimii ani, in ce sporturi, ce stagii de pregatire ai avut?
In lupte libere cu m-am antrenat cu maestrul Doru Ailincai(CSS Deva), judo cu maestrul Garbovan Dan(CSS Deva) si maestrul Bolbose(Dinamo Bucuresti), box cu maestrii Ion Olteanu, Aliuta si Gheorghe Napoleon(Dinamo Bucuresti). Stagii de pregatire am facut cu Roby Mund si Ido Pariente in Israel(Brazilian Jiu-Jitsu) si MMA cu Vladimir Voronov si restul trupei de la Red Devils, in Rusia.

4. Cum ai ajuns sa te antrenezi si sa lupti alaturi de membrii echipei Red Devil?
Am ajuns sa ma antrenez cu Red Devils, multumita antrenorului meu, Gheorghe Napoleon, care impreuna cu un prieten comun de origine rusa si cu d-nul Viorel Gasca(presedintele Federatiei Romane de Sambo), au facut uz de relatiile pe care le aveau si efortul financiar, ca eu sa ajung sa ma pregatesc acolo pentru 10 zile. In urma activitatii mele in cele 10 zile, probabil am lasat o impresie buna, intrucat maestrul Voronov m-a apreciat, fapt foarte vizibil, iar eu la randul meu mi-am exprimat dorinta sa ma antrenez cu ei si de acum incolo. Astfel, dupa 2 luni, managerul clubului Red Devils, d-nul Vadim Finkelstein, mi-a propus un contract pentru a ma antrena in cel mai profesionist mod posibil, iar in urma muncii mele sa evoluez in competitii MMA la cel mai inalt nivel, care mi-l vor putea oferi. Despre antrenamentele de acolo, va pot spune ca sunt foarte grele(munca in stil rusesc), dar foarte bine gandite, cate 3 pe zi. Sesiunile de sparring sunt foarte dure si luate foarte in serios.

5. Care sunt obiectivele tale pe viitor?
Si eu, ca multi altii, am niste vise, si pot sa spun cu mana pe inima, ca bunul Dumnezeu mi-a cam implinit tot ce imi doream, mai devreme sau mai tarziu, insa fiecare pas facut inainte a fost muncit de mine. Imi doresc sa lupt in evenimente cu zeci de mii de oameni in audienta, care respira MMA si care traiesc fiecare miscare din ring. Imi doresc sa reusesc sa fac o treaba buna, pentru a deschide calea si altor romani, pe viitor, iar cu ocazia asta sa ne facem si noi auziti in acest gen de competitii.

Roby Mund & Silviu VulcRoby Mund & Silviu VulcSilviu VulcSilviu Vulc

This entry was posted in Stiri si noutati. Bookmark the permalink.

Leave a Reply